Thursday 18 July 2013

Peach Pie




The peaches are amazingly delicious this season, even the biggest ones taste sweet and juicy. 
This pie is so easy to make, you need just few ingredients and the only thing you must do is to buy the best vanilla ice cream you can find to add that little extra something.

PEACH PIE

400 g peaches
250 g apple biscuits (or simple butter cookies)
2 eggs
85 g (1 dl) sugar
100 ml milk

+ icing sugar
+ vanilla ice cream

Preheat the oven to 200 C. 
Wash and slice the peaches. Prepare a pie tin spreading butter on it.
In a bowl whisk the eggs with sugar, add milk and crushed biscuits. Pour the mix on the pie tin and place the peach slices carefully on top.
Bake in the middle of the oven for 20 minutes. Remove from the oven and let cool for half an hour. Sprinkle icing sugar on top and serve with ice cream.







Also some pictures of lovely Verona..



5 comments:

  1. Moikka, onko sulla antaa hyvää muropohjaohjetta mustikkapiirakkaan? Olisin sellaista vailla ja Maria vinkkasi, että sulla voisi olla. :)

    ReplyDelete
  2. Hei Maija! joo tämä resepti on minun mielestä hyvä, sitä voi käyttää marja tai hedelmä piirakan pohjana vaikka rahkatäytteelläkin tai ilman.

    Murokakkupohja:

    100 g huoneenlämpöistä voita
    1,5 dl sokeria
    1 muna
    3 dl vehnäjauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    2 tl vaniljasokeria

    Valmista piirakkapohja vatkaamalla sokeri ja voi vaahdoksi, lisää muna seokseen edelleen sekoittaen. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauho ja vaniljasokeri keskenään ja lisää edelliseen seokseen. Vaivaa takina (lisää jauhoja jos tarve) palloksi ja levitä voidellun sekä korppujauhoitetun piirakkavuokaan reunoja myöten. Lisää mieluinen täyte ja paista uunissa 200 C noin 15-30 minuuttia, riippuu kuinka pitkään täytteen pitää paistua (pelkillä marjoilla vähemmän aikaa). Jotkut paistaa pohjaa etukäteen ennen täytettä mut mie en koska minusta se on parempi hieman notkeampana, muuten siitä tulee kuiva.

    Mukavaa leipomista, kuullaan pian :)

    Hanna

    ReplyDelete
  3. Kiitos!

    Kuulostaa tosi hyvältä, viikonloppuna menee testaukseen. :) Mustikat rupeavat nyt olemaan parhaimmillaan, joten täytyy saada piirakka leivottua. Tein muuten meidän tupareihin muutama viikko sitten sinun valkosuklaa-juustokakun, joka oli myös aivan super herkullinen! Aurinkoista viikonloppua sinulle.

    ReplyDelete
  4. Olipa superhyvä muropohja piirakassa! Koko seurueelta tuli kehuja ja tätä käytän jatkossa. :) Kiitos ohjeesta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olipa kiva kuulla et tykättiin!! Kiitos sinulle Maija :)

      Delete